enfrnlfacebooktwitter
Surf fotoboek Photo
Surf

Lente

De lente is een zeer goede periode. De dagen worden, na hun winterslaap, terug wat langer en warmer en de golven rollen bijna onafgebroken met een mechanische perfectie.

Zomer

In de zomer treffen we vaak wat kleinere golven aan, maar door de offshore wind in de ochtend en later op de avond neemt dit niet weg dat condities nog steeds perfect kunnen zijn. Door de geringe grootte van de swell is dit de periode bij uitstek voor de beginner, maar biedt nog steeds genoeg uitdaging voor de gevorderde surfer.

Herfst

In de herfst gaan de Landes pas echt goed los. Een constante lichte offshore wind, swell om u tegen te zeggen en temperaturen op het land en in het water die nog steeds op zijn minst aangenaam te noemen zijn. Ben je van plan om in deze periode naar hier af te zakken, vergeet dan niet je gun mee te nemen!

Winter

Tijdens de wintermaanden kan de swell zo groot worden dat de meeste beachbreaks die niet meer aan kunnen. Maar geen nood, in Capbreton of zuidelijker in de Côte Basque en aan de Spaanse grens zijn er genoeg beschutte spots te vinden waar de swell clean komt binnenrollen. De vrees voor een golfloze vakantie is hier dus ongegrond.