FAQs Archief - Board 'n Breakfast

FAQs

Frequently Asked Questions


De meeste koppels starten met een B&B wanneer ze al een loopbaan achter de rug hebben, misschien uit verlangen om hun leven die wending te geven waar ze altijd van hebben gedroomd. Wij wachtten niet zo lang. Na onze studies begonnen we te werken in de recreatiesector aan de kust en in de Ardennen. We deden dit weloverwogen in seizoensverband zodat we in de wintermaanden volop konden reizen en surfen. Met ons eigen huisje op wielen reisden we de hele wereld af: van Costa Rica over Peru en Ecuador tot Indonesië en Indië. We surften aan Afrikaanse kusten en beleefden prachtige breaks in Australië en Nieuw-Zeeland…

We genoten van onze ontdekkingsreizen maar we beseften ook al vrij snel dat we niet eeuwig op deze manier konden doorgaan. Ook de prachtigste bountystranden kunnen op de lange duur vervelen! En daarenboven: we waren jong, we hadden ‘drive’ en ambitie te over, of, zoals ze zo mooi zeggen in het West-Vlaams, we hadden geen ‘zittend gat’! We wilden ergens voorgoed neerstrijken maar het moest een plekje zijn waar ons dagdagelijks leven zou meebewegen met het ritme van de golven. Hoe konden we onze surf’kunde’, reisbelevenissen en werkervaring laten samenkomen in een gestroomlijnd plan? Het leek ons een ideaal idee om een plek te creëren waar we als gastheer en -vrouw reizigers, surfers en vakantiegangers konden ontvangen op een ongedwongen en hartelijke manier. Zo’n plekken hadden wij ook altijd gezocht – en soms ook gevonden – tijdens onze reizen. We droomden van een warm nest, smaakvol en comfortabel ingericht, waar we onze gasten persoonlijk konden verwelkomen, waar er gezelligheid en tijd voor een fijne babbel was, waar de gasten hun ding konden doen en volop genieten van hun verblijf bij ons. De vraag was: waar zouden we dat nest gaan bouwen? We overwogen Marokko maar omdat we niet al te ver weg van vrienden en familie wilden leven, werd het al snel Frankrijk. We twijfelden even over Bretagne maar als we dan toch zo’n 1000 km ver verhuisden, verkozen we een surfplek waar het gemiddeld 6 à 7 graden warmer is dan aan het Belgisch thuisfront. Zo werd het de Landes, waar de beachbreaks tot de beste van de wereld horen.

We vonden ons paradijsje tenslotte in Labenne, een rustig dorpje dat toch centraal ligt in een prachtige en goed voorziene toeristische streek. Er zijn uiteraard de vele surfspots, maar je kan er evengoed culinaire ontdekkingen doen, genieten van de zee en de bossen, de streek verkennen, Spanje en het Baskenland beleven…Die brede waaier aan mogelijkheden vonden wij ook wel belangrijk.

We begonnen klein: met 4 gastenkamers, de veranda en de gastenkeuken in de staat zoals ze nu nog altijd zijn…We wisten niet goed wat het ging worden. We dachten aan een kalm leven met veel surf, chillen in de hangmat en gasten met mondjesmaat. Het draaide anders uit! Na het eerste seizoen bouwden we eigenhandig een nieuwe kamer bij: het Beachhouse in de tuin. Een seizoen later kwam er ook de villa bij, bestemd voor surfende gezinnetjes. Een schot in de roos, al zeggen we het zelf! Vervolgens namen we alle kamers én badkamers onder handen. We deden aan gezinsuitbreiding, eerst Milo, wat later Oscar. Omdat we de kinderen niet in het berghok, in het bureau tussen de vuile was of in de keuken wilden laten slapen – zoals wij jarenlang deden – braken we onze privéruimte af en bouwden er een nieuwe en grotere. Het was veel, het was druk, het was niet altijd evident en het was soms afzien. Maar we onthouden vooral de ongelooflijk mooie momenten die we met ons tweetjes, met vrienden en familie, en met onze gasten meemaakten.

En we zijn het nog lang niet moe! Dit jaar hebben we weer iets nieuws voor jullie in petto: vanaf 2019 staat er een mobilhome voor jullie klaar waarmee jullie de Atlantische kust verder kunnen verkennen, met onze deskundige hulp.

Je kan de volgende pakketjes bijboeken:

 • Lakens + handdoek: € 8 p.p.
 • Ontbijt: € 8 p.p. per dag
 • Eindschoonmaak: € 65
 • Keukenhanddoek
 • Spons
 • Schoteldoek
 • BBQ
 • TV en DVD speler
 • Kinderstoeltje
 • Kinderbad en -bed (in overleg)

Ja, er is een volledig uitgeruste (gemeenschappelijke keuken) ter beschikking voor de gasten.

Een surfboard huren kost 10 euro per dag of 50 euro per week.

Een wetsuit huren kost 5 euro per dag of 25 euro per week.

Je kan dit beslissen bij jullie aankomst. Je kan beginnen met 2 of 3 lessen en daarna zien of je extra lessen wilt nemen.

Een surfles in groepjes tot max. 4 personen is € 40 per 1u30 les.

Een lessenreeks van 5 lessen kost € 190.

Surfen is een sport waarbij je vooral veel zelf moet oefenen, maar af en toe een les nemen of deelnemen aan een coach sessie doet wonderen.

Vanaf 6 jaar, als ze kunnen zwemmen.

Ja, in overleg.  Wij hebben een zeer lieve Border Collie (mannetje).  Er worden eventueel extra kosten aangerekend.

Ja, er zijn lakens en handdoeken beschikbaar.

In juli en augustus (op zaterdag):

 • check in: 15u
 • check out: 10u

Alle andere maanden: in overleg