SISP project India - Board 'n Breakfast

SISP

SISP & Kovalam Surfclub

Dankzij een goeie vriend leerden we een mooi sociaal project kennen in het zuid Indische Kerala.  Jelle Rigole stak zijn schouders onder een bestaand project in 2005.  SISP is een school en een organisatie die instaat voor de verbetering van kansarme kids en volwassenen.

Maar Jelle zou Jelle niet zijn als hij niet onmiddellijk zijn eigen ding zou kunnen doen.  Hij richtte een surfschool op, want kinderen moeten ook tijd hebben om zich te vermaken, vindt hij. En wie ooit surfte, weet dat spelen en surfen in de golven een onvergetelijke ervaring is.  Zo ontstond de Kovalam Surfclub, die ondertussen volledig op eigen benen staat. De kids die ooit als eerste locals surfles kregen van Jelle staan nu in voor de werking, surflessen en surfshop van de Kovalam surfclub.

Wij bezochten Jelle en de kids van SISP meerdere keren.  Wij hebben het geluk gehad om onze droom in de vorm van onze Board ’n Breakfast te kunnen vervullen, daarom hadden wij het gevoel om ‘iets goeds’ terug te geven aan mensen die het echt nodig hebben,  aan een kleinschalig project waarvan we 100% weten dat elke euro op de juiste plaats belandt.

Daarom organiseren wij vaak een Indische maaltijd, waarvan een deel van de opbrengst naar SISP gaat.  Daarnaast verkoopt Ine sieraden, potjes en decoratie uit kokosnoot, vervaardigd door de mama’s.

Bekijk zeker ook het filmpje: