Waar surfen in Frankrijk? - Board 'n Breakfast

Waar surfen?

Surfvakantie in Frankrijk

Onze B&B is de uitvalsbasis voor een onvergetelijke surfvakantie. De Landes en de naburige Côte Basque worden aanzien als dé surfbestemming van Frankrijk en Europa. Als topgolven binnenrollen laat iedere surfer zijn leven op het land voor wat het is en verkiest de rust van de zilte oceaan boven de ochtendspits. Die keuze kunnen maken is fantastisch en we willen dat gevoel graag met jullie delen.

Surfen in Labenne Océan

Labenne Océan is een beachbreak en ligt op 400m van onze voordeur. De meeste surfers blijven het liefst op de meest voor de hand liggende spots vlakbij parking, beachbar of surfschool. Het grote voordeel van Labenne is dat er nog andere stukken strand zijn waar je met weinig volk of zelf helemaal alleen kunt surfen . Wij geven je met veel plezier tips!

Surfen in Capbreton

Voor de surfers onder ons hoeft Capbreton geen inleiding meer. De wereldberoemde spots La Piste en VVF deden ons allemaal wel eens dagdromen over bizarre barrels berijden tot je buiten adem bent. Capbreton ligt op slechts een twintigtal minuutjes fietsen van ons huis, op een bospaadje langs een beekje. Capbreton is met spots als Le Santocha en Le Prévent ook een ideaal alternatief als de swell te groot is voor de andere beachbreaks.

Surfen in Hossegor

Hossegor ontvangt jaarlijks de crème de la crème van de surfers tijdens de Quiksilver Pro France en is een spot met een ronkende reputatie. Keiharde barrels die zelfs de dappersten onder ons wel eens de stuipen op het lijf jagen. La Sud en La Nord werken vooral op grote dagen terwijl Les Culs Nuls en La Gravière soms zo hol worden dat je er een wagen in kan parkeren.

Surfen in Seignosse

Seignosse en de meer noordelijke spots zijn echte wavemagnets en dé plaatsen bij uitstek om te checken bij kleinere swells. Wij trokken er tijdens vorige trips en in het begin van onze surfcarrière geregeld heen omdat de golven er iets vergevingsgezinder zijn. We delen onze knowhow maar al te graag met jullie.

Surfen in Biarritz en Côte Basque

In Biarritz zette de golfsurfsport voor het eerst voet aan het Europese vasteland. Je snuift er overal de sfeer van een surfstad vol geschiedenis. De legendarische longboardspot Côte des Basques en de magnifieke baai La Grande Plage zijn de hotspots bij uitstek.

Verder naar het zuiden zijn er de reefbreaks Lafiténia en Guéthary die bij grote swell echte big wave spots zijn. Dan zie je er waaghalzen aan het werk die de grote golven te lijf gaan met board en jetski. Hoe verder naar het zuiden, hoe kleiner de swell,  er is altijd wel ergens een beschutte baai te vinden die zelfs op de grootste dagen perfect surfbaar is. We helpen je graag op weg bij je eigen zoektocht in de regio!

Meer info over de vele surfspots in Zuidwest-Frankrijk