Wanneer surfen? - Board 'n Breakfast

Wanneer surfen?

Surfen het hele jaar door

Aan de Franse westkust kan je elke dag surfen en is er voor elk niveau wat wils. Wij zorgen er telkens voor dat je op de juiste spot belandt.

De Landes zijn gekend voor krachtige golven, zelfs al zijn ze klein. Dit zijn onze favoriete condities, geen al te grote golven maar wel vol power. Helaas zijn we niet alleen en is het soms drummen in de line up. De regio verbergt gelukkig veel verrassingen en wij vertellen ze je graag. Soms moet je daarvoor vroeg opstaan maar wij motiveren je wel. Wat is er mooier dan de dag beginnen met een zonsopgang vanop zee terwijl je op een golf glijdt?

Surfreis in de lente

De lente is een leuke periode voor een surfvakantie. De dagen worden langer en warmer, er is een constante aanvoer van swell en niet onbelangrijk: in en rond het water is het nog lekker rustig!

De zomer is dé surfbestemming in de Landes

In de zomer rollen vaak wat kleinere golven binnen. Maar door de offshore wind ‘s morgens en ‘s avond zijn de surfcondities nog steeds perfect. Tel er het lekkere warme water bij en je krijgt de ideale periode om te leren surfen.

Beste surf is in de herfst

De herfst is de beste periode om in de Landes te surfen. De wind krijgt opnieuw vrij spel boven de Atlantische Oceaan en stuwt non stop swell naar de Franse stranden waar de wind door het warme water net aflandig waait. Resultaat: prachtige golven! We hebben een abonnement op een aangename nazomer die vaak tot eind oktober doorloopt.

Winterswell 

Tijdens de wintermaanden kan de swell zo groot groeien dat de meeste beachbreaks deze niet meer meester kunnen. Maar geen nood; in Capbreton, aan de iets zuidelijker Côte Basque en rondom de Spaanse grens zijn er genoeg beschutte spots te vinden waar de swell clean komt binnenrollen. De vrees voor een golfloze vakantie is hier dus ongegrond.