Recept Board 'n Breakfast lasagne & pizza - Board 'n Breakfast

Recept Board ‘n Breakfast lasagne & pizza

Recept Board ‘n Breakfast lasagne & pizza

Omdat we tijdens de zomer steeds meer families en gezinnen met kinderen ontvangen die op
surfvakantie komen, hebben we beslist om het Italiaans buffet op het wekelijkse menu te plaatsen.
Niets beter dan een lekker stukje pizza of een bord pasta na een fantastische dag surfen!

Eén van de vaste waarden tijdens de coaching en surf & yoga weken is het Italiaans buffet. Wij
voorzien voor elk wat wils: bruschetta’s, lasagne, pizza, pasta pesto… Om jullie ook thuis verder te laten genieten van deze heerlijke recepten, hebben we hier de twee Board ’n Breakfast ‘speciallekes’ voor jullie opgeschreven. Zo kunnen jullie ook thuis voor familie en vrienden een heerlijk buffet organiseren.

Lasagne
– Lasagneblaadjes
– 500 gr kerstomaatjes
– 1 kg spinazie met room (diepgevroren)
– Gerookte forel of zalm
– 250 ml room
– Dille
– 1 sjalot, fijngesnipperd
– 1 teen look, geperst
– Gemalen kaas
– Peper & zout

Verwarm de oven voor op 180°C.
Ontdooi de spinazie. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in twee. Meng de room met de
fijngesnipperde sjalot, de geperste look, dille, peper en zout.
Begin met een laag spinazie. Strijk deze uit op de bodem. Leg hierop een laag lasagneblaadjes. Beleg
deze met kerstomaatjes, de gerookte vis en de roomsaus. Hierna volgt opnieuw een laag
lasagneblaadjes. Herhaal één of twee keer, naargelang de grootte van de ovenschotel.
Eindig met een laag spinazie, de roomsaus en bestrooi met gemalen kaas.
Plaats 30 à 40 minuten in de oven.

Veggie tip: vervang de vis door verse geitenkaas!

Pizza ‘Board ’n Breakfast’
– Voorgemaakte pizzabodem
– 250 ml passata
– 250 ml zure room
– 1 sjalot, fijngesnipperd
– 1 teen look, geperst
– Sambal Oelek, naar smaak
– Oregano
– ½ courgette, fijngesneden
– Enkele champignons, fijngesneden
– 1 paprika, fijngesneden
– ½ rode ui, fijngesneden
– Gemalen kaas
– 1 bol mozzarella
– Een handvol pijnboompitjes
– Rucola
– Parmezaanse kaas, in reepjes
– Ev. Serranoham
– Peper & zout

Verwarm de oven voor op 250°C.
Meng de passata met de zure room, de sjalot, look, sambal oelek, oregano en peper & zout.
Rol de pizzabodem verder uit met behulp van een deegroller. Bak de pizzabodem voor in de oven tot
hij lichtbruin gebakken is. Laat even afkoelen. Bestrijk de pizzabodem rijkelijk met de pizzasaus. Beleg
met de courgette, champignons, rode ui en paprika.
Bestrooi rijkelijk met mozzarella en gemalen kaas en plaats terug in de oven tot de kaas gesmolten is
en de pizza goudbruin gebakken.
Snijd de pizza in stukken. Voor het opdienen beleg je de pizza nog met rucola, de gebakken
pijnboompitjes, de Parmezaanse kaas en de ham.
Eet smakelijk!