Verrassende bbq salades
Hoewel we steeds minder vlees proberen te eten staat bij een BBQ goed, kwaliteitsvol en eerlijk vlees centraal. Onze BBQ salades passen daar, zonder te overheersen, heerlijk bij.
Maar de volgende twee salades doen het vlees op de BBQ verbleken! Onze rijstsalade met spinazie en watermeloen met tomaat zorgen voor een smaakexplosie in je mond en zijn een verwennerij voor de smaakpapillen.
Rijstsalade met spinazie:
Ingrediënten:
- 300 gr rijst
- 300 gr diepvriesspinazie of verse
- fijn gesneden (blad)peterselie
- 1 grote teen look
- 2 sjalotten
- ½ theelepel venkelzaad
- gebakken cashewnoten
- P + Z
Kook de rijst met een beetje zout. Ontdooi de bladspinazie. Stoof de look met de sjalot en venkelzaad aan. Draai het vuur laag of zet zelfs uit. In de nog warme pot voeg je de bladspinazie toe, daarna de rijst, peper en zout en als laatste de peterselie. Doe de salade in een kom en bestrooi met gebakken en gekneusde cashewnoten. Smakelijk.
Salade met tomaat en watermeloen.
Deze verrassend frisse zomersalade hebben we eigenlijk niet zelf uitgevonden maar komt van het duurzaamste toeristisch bedrijf ter wereld, namelijk Kasteelhoeve Wange in Limburg, waar de zus van Anton werkt. Kasteelhoeve Wange
Ingrediënten:
- 8 tomaten in blokjes
- kwartje watermeloen in blokjes
- 1 limoen
- handje fijn gesnipperde koriander
- 200 gr feta in kleine blokjes
- mespuntje chilipoeder
- snuifje kaneel
Voeg alle ingrediënten samen, meng en laat even afkoelen in de frigo. En nu genieten van deze overheerlijke bbq salades.