B&B&B II: Roy van Eijk barrelt bij Board 'n Breakfast - Board 'n Breakfast

B&B&B II: Roy van Eijk barrelt bij Board ‘n Breakfast

B&B&B II: Roy van Eijk barrelt bij Board ‘n Breakfast

We blijven nog even bezig met de letter B maar beter dan die van barrel wordt het niet! Waar wij – voorlopig ? – alleen maar van kunnen dromen werd voor Roy van Eijk (25) werkelijkheid tijdens zijn verblijf bij ons: zijn beste barrelfoto ooit. Bam!

Roy van Eijk scheert straks rakelings langs fotograaf © Ruben Snitslaar

We kennen Roy als coach van het Surfbenelux team dat geregeld en gelukkig ook graag bij ons langskomt. Roy doet dat met veel toewijding, maakt knappe analyses en weet iedereen te motiveren alles te geven. De geknipte man dus voor de coaching week die dit jaar op het NK volgde. Board ’n Breakfast was ook daarvoor Roys uitvalsbasis. “Op mijn zestiende haalde ik al de nationale titel in de open categorie binnen en ik werd drie keer juniorkampioen,” vertelt hij. “Resultaten in internationale wedstrijden bleken daarna niet meteen haalbaar en er valt meer waardering bij sponsors en andere surfers te halen als ik als eerste Nederlander knallende barrels kan surfen, dus droom ik van Mundaka en Pipeline in Hawaï. Toen ik mijn eerste barrel scoorde schreeuwde ik het blijkbaar ‘s nachts nog steeds uit: “Barreeeels!” Ik had het te pakken, ik wil er nu graag internationaal iets mee neerzetten en daar ligt mijn focus!”

En zo bleek het ook. Roy veerde extra vroeg uit de veren om de beloftevolle golfvoorspellingen in daden om te zetten vlakbij ons surfcamp. Daarna haastte hij zich naar het NK dat een stuk noordelijker ook mooie maar minder holle golven scoorde. “Je moet het doen als de krakers er staan en om tot een goede foto te komen zeker meer dan één keer,” weet Roy. “Bij het krieken van de dag lag ik een uurtje alleen met de volop schietende fotograaf op La Piste in Capbreton. En wat een supersessie! Op goede dagen is het er normaal net heel druk en dan is het lastig om in beeld te komen of om de goede golf te vinden. Je moet stevig investeren, heel veel gaan – en dus ook op je bek gaan – tot het rendeert. Maar deze keer was het prijs. Ik heb zeker meer dan twintig keer van de barrel mogen snoepen met deze hele mooie foto van Ruben Snitslaar als kers op de taart, misschien wel mijn beste ooit. Ik moet echt rakelings langs hem scheren om tot zo een beeld te komen. Als hij zijn camera niet op tijd wegtrekt dan knal ik er met mijn kop op,” lacht Roy.

Wil je net als Roy heel veel golven strikken tot de juiste klik, met als resultaat een topfoto of een prachtbeeld in je geheugen gegrift. Wees welkom om het waar te maken!

Tot snel in Labenne,

Anton & Ine

Meer foto’s van Ruben Snitslaar op www.surfphotography.nl