B&B&B I: officiële opening van de Waikiki Room - Board 'n Breakfast

B&B&B I: officiële opening van de Waikiki Room

B&B&B I: officiële opening van de Waikiki Room

Board ’n Breakfast krijgt er een B bij! Nee, niet van baby maar van blog. Het lijkt ons wel leuk nu en dan eens de verhaaltjes te vertellen achter de foto’s die we graag met jullie delen. Daarom deel één: de Waikiki Room!

Anton & Mawi tijdens de Hawaïaanse openingsceremonie

Sinds de geboorte van onze B&B voor surfers werken we elke winter hard om die beetje bij beetje te verbeteren. Het eerste jaar telden we vier kamers met twee gedeelde badkamers. Al snel breiden we uit met een klein BeachHouse in de tuin en dat bleek meteen een schot in de roos. Het viel koppels en gezinnetjes zo goed in de smaak dat het voor ons naar meer smaakte.

Het begon met een naam maar hoe kwamen we daar aan? Laten we gaan voor iets dat klinkt als een paradijselijke surfbestemming, dachten we en dan denk je meteen aan Indonesië, Hawaï of Labenne natuurlijk. Eén van de breaks bij ons heet Casanova, misschien niet de beste optie voor een koppeltjeskamer. Zo werd het Waikiki! Wat met de naam moeilijk was, wilden we wel in de kamer zelf: een link met onze liefde voor het strand, ons strand. De winterstormen spuwen tonnen drijfhout op het zand waar het na wat zalig zonnen een eigen kleurtje krijgt.

Het eerste plan was een parket puzzelen met de stukken hout die we op een vijftiental strandwandelingen verzamelden maar zelf de machines kopen om dat gedaan te krijgen, vond onze portemonnee geen goed idee. De schrijnwerker waaraan we het voorstelden vond dat wel, alhoewel hij toch besloot zijn materiaal niet op te offeren aan onze lading zand en nagels. Het is een parket van bamboe geworden en ook het bed kreeg er wat van die pandahap bij. Het drijfhout verwerkten we in de schapjes in de badkamer, spiegels en een rekje.

Zo doen we ook ons best richting meer groen. Bamboe groeit supersnel en is sterk, dat maakt het duurzaam en hernieuwbaar. Het drijfhout draaide zonder ons hergebruik de vuilbak in en we werken momenteel volop aan de buitendouche die zijn warm water zal danken aan de zon!

Gelukkig baden we altijd in het zonlicht in ons kleine paradijs ?

Tot snel in Labenne!

Anton & Ine