Surf & Yoga weeks: Sophie Mahy schept magie - Board 'n Breakfast

Surf & Yoga Weeks: Sophie Mahy schept magie

Surf & Yoga Weeks: Sophie Mahy schept magie

Surfen is soms strijden om een golf te strikken, vaak ook rammel krijgen van de krachtige oceaan. Maar we weten waarom, surfen is een ticket naar de zevende hemel! Die intensiteit in woelig water combineert daarom ook echt goed met yoga aan land. Het ontspant maar wapent je ook voor je volgende sessie met positieve munitie: focus, kracht en lenigheid.

De jaarlijkse Surf & Yoga weken zijn een schot in de roos dankzij het succesrecept van onze favoriete lerares Sophie Mahy. Kort na de opening van Board ’n Breakfast ontstond het plan voor de eerste keer. Voor ons betekende dat ook de eerste les en die bleek helemaal niet wiegen op een wolk in een wolk van wierook. Ondertussen doen we meerdere Surf &Yoga weken per seizoen. Sophie is een toffe madam die, helaas voor ons, lesgeeft in Gent. Hoe meer les we bij haar volgen, hoe leuker we haar vinden, natuurlijk ook off the mat! We zijn haar ondertussen al zes jaar trouw.

“Na veel wierook en Ohm gezangen op een klein zoldertje hield ik het na m’n eerste yoga-les voor bekeken,” lacht Sophie. Toch bleef ze in contact komen met interessante en leuke yogi’s. Sophie trok opnieuw op zoek naar yoga en zo vond ze haar dekseltje. Yoga is nu een vast onderdeel van haar leven en die passie deelt ze graag met jullie. “Je laat de houdingen vloeien op het ritme van je ademhaling. Je focust en bent volledig in het moment. Minder met je hoofd en terug in je lijf! Dit is nu ook net superbelangrijk als je surft. Daarnaast krijg je er nog lenigheid, balans en kracht als extraatje bij. Mijn hart ligt bij Ashtanga Vinyasa yoga, een dynamische yoga die je uitdaagt, zowel fysiek als mentaal. Blijven ademen als het eens wat moeilijker gaat brengt je veel verder. Je angsten leren aankijken, omarmen en sterker worden, ook op je plank wanneer die megagrote golf op je afkomt. Yoga is al lang geen onbekende meer onder surfers, ook Kelly Slater doet dagelijks zijn zonnegroetjes!”

De Surf & Yoga weken zijn voor iedereen, alle niveaus zijn welkom! Je bent vrij om te doen wat je wil, surfles nemen, fietsen, vrijuit surfen. Hetzelfde geldt voor de yoga. Sophie weet de les voor iedereen plezant en interessant te houden, ongeacht je niveau. Een toffe week met een goede combi van relaxen en beweging, lekker gezond eten en af en toe ook eens een mojito! Wat denk je, ben je er dit jaar ook bij?

Tot snel in Labenne,

Anton & Ine